Het verhaal van Erik van Sittert

Sinds 2008 werk ik als gastdocent bij de werkgroep Voorlichting en beeldvorming. Twee keer per maand geef ik een ochtend les. Op verschillende basisscholen, maar altijd in groep 7.

Ik heb zelf ook een beperking. Tijdens de les vertel ik dat het niet altijd eenvoudig is om daarmee te leven. Maar ik vertel ook over de mogelijkheden die ik allemaal heb. En dat de moderne technologie daarbij belangrijk is. De leerlingen krijgen ook praktijkles: ze ervaren hoe het is om dingen met één arm en hand te doen. En ze mogen zelf in een rolstoel ondervinden wat je daarmee allemaal kunt doen.

Het geeft me voldoening als ik merk dat de leerlingen geïnteresseerd zijn in mijn verhaal. Ze stellen vragen en willen nieuwe dingen leren. Ik wil dat ze zich bewust worden van hun eigen leven en hun omgeving. En ze laten zien dat je ondanks beperkingen heel goed van het leven kunt genieten.

Het mooie van dit werk is verder dat je nieuwe mensen ontmoet, van elkaar kunt leren, en een luisterend oor voor anderen kunt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *